Vés al contingut

Taller de dibuix

Què hem fet?

El dimarts 3 d’agost ens hem trobat a les 10:01 a les escales de l’Ermita de Vila-real, per tal de fer un nou taller de dibuix després de l’èxit de l’anterior.

Aquesta vegada hem sigut molts participants de totes les edats però, dibuixar i pintar no té una edat definida, de fet sempre he pensat que mai és tard o prompte per començar a fer-ho!

Ens ha fet un molt bon matí d’estiu, amb sol però sense ser molt calorós, i amb la presència d’un equip de juvenils del Vila-real C.F fent pretemporada.

En aquesta ocasió quasi tots hem estat en la zona del pastoret i església. Una vegada situats, (algunes persones a la façana de l’ermita, altres a la font i escales) hem començat a fer les primeres línies del dibuix a llapis. Després hem repassat el nostre dibuix amb tinta resistent a l’aigua, i finalment hem aplicat la tècnica d’aquarel·la per donar color i realisme al nostre dibuix. Les primeres taques de color han costat més, s’ha de perdre la por i la vergonya a no equivocar-se i els resultats de les obres han segut espectaculars. Totes molt diferent i xulíssimes.

Júlia, la participant més jove, ens ha fet una representació abstracta dels contraforts de l’ermita i els bancs de color verd! Diu que aquest hivern vol apuntar-se a dibuix i jo crec que té molt de futur. El seu pare Javi, semblava el profe del taller perquè té molt de material per pintar i hui ha posat en pràctica moltes de les coses que a casa no sabia com fer, i li ha quedat un dibuix molt ben treballat!

Aprofitant les seues vacances i des de Girona han vingut l’Oriol i la Mariona i ens han dibuixat detalls molt interessants de la façana de l’ermita i de l’interior de la font del pastoret, amb uns peixos superrealistes i detallats. L’Anna també els ha ajudat i guiat en tot moment donant-los bons consells.

Victòria i Helena són germanes i han vingut super preparades amb el material, es nota que ja tenen pràctica i han fet un detall de les escales de la font amb la farola i també del pastoret! Els detalls de la vegetació els han quedat molt reals i amb molt de color.

Mari, no pretenia dibuixar perquè havia de cuidar de Mateu, però s’ha adormit de seguida i ens ha pogut fer un dibuix d’un raconet de vegetació entre l’ermita i l’alberg que ha quedat amb molta llum i detalls.

L’altra mami del grup, Maria, ha vingut acompanyada dels seus dos xics, Ferran i Víctor. Mentre ells passejaven ha fet un lateral de les Cavallerisses, i per ser la seua primera vegada…Hem al·lucinat tots! Ella la primera, tant, que diu que es comprarà aquarel·les i intentarà seguir pintant.

Laura ha dit en paraules textuals “no he pintao en mi vida hulio” i, només amb el dibuix a llapis, ja he fet tots els detalls possibles, reixes, branques, pedretes…Només ha necessitat un poc de color i el resultat és un quadre per emmarcar.

I per últim la meua tallerista més fidel, Angi (i Jordi a la panxeta), que sempre que pot ve i si pot repeteix per adquirir nous coneixements i que es notava que hui ja ha aplicat truquets de tallers anteriors i que ha fet una nova perspectiva del pastoret i les escales i que li ha quedat molt equilibrada i harmònica!

M’ha encantat passar el matí amb vosaltres i que vos haja agradat pintar raconets del nostre terme. Hem gaudit d’un matí molt especial que sempre recordarem i del qual ara, tenim una obra de record!

Moltes gràcies a tots els participants! Sou uns grans artistes!

Material necessari

  • Colors o aquarel·les
  • Pinzells, llàpis i boligraf resistent a l’aigua
  • Suport rígid (carpeta, fusta o similar)
  • Drap i pot per a l’aigua dels pinzells
  • Làmines A4 d’aquarel·la (200 gr mínim)
  • Catret, tamboret o cadira
  • Esmorzar i aigua

Algunes fotos del taller

El teu taller personalizat

Si vols, pots contractar el teu taller personalitzat per fer-lo on vulgues i com vulgues. Escriu-me i ho parlem.